Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A felolvasó

The Reader

85% / 2 szerkesztő
73% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2009. január 9.
Magyarországi premier: 2009. április 23.

A második világháború utáni Németországban a tinédzser Michael Berg (David Kross) rosszul lesz az utcán, és a nála kétszer idősebb nő, Hanna (Kate Winslet) segít neki hazajutni. Amint a fiú felgyógyul a skarlátból, meglátogatja, hogy megköszönje gondoskodását, és csakhamar titkos, szenvedélyes viszony alakul ki közöttük. Michael rájön, hogy Hanna szereti, ha felolvas neki, és miközben a fiú az Odüsszeiából és a Huckleberry Finnből olvas, egyre mélyebbre merülnek a testi gyönyör világába is.

Ám az egyre erősödő kötelék egyszercsak megszakad Hanna rejtélyes eltűnésével. Amikor nyolc évvel később a joghallgató Michael megfigyelőként részt vesz náci háborús bűnösök perének tárgyalásán, hirtelen megpillantja Hannát a vádlottak padján. Ahogy lehull a lepel a nő múltjáról, Michael olyan titokra döbben rá, mely mindkettejük életére hatással lesz.

A felolvasó az igazság, küzdelem, és a megbékélés története, mely azt mutatja be, hogyan tud egyik generáció megbirkózni egy másik bűneivel.

Stephen Daldry, a Billy Elliot és az Az órák rendezője Bernhard Schlink 40 nyelvre lefordított, világhírű regényét adaptálta filmvászonra.

Rendezte:
Stephen Daldry

Forgatókönyv:
Bernhard Schlink könyvéből írta: David Hare

Operatőr:
Roger Deakins, Chris Menges

Vágó:
Claire Simpson

Zene:
Nico Muhly

Szereplők:
Ralph Fiennes, Kate Winslet, David Kross, Lena Olin, Alexandra Maria Lara

Műfaj:
dráma, történelmi, háborús

Játékidő:
123 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Weinstein Company

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek