Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A fekete ruhás nő

The Woman in Black

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2012. február 3.
Magyarországi premier: 2012. március 29.

Miután egy gyerekszülés közben bekövetkezett tragédiában elveszíti imádott feleségét, Arthur Kipps (Daniel Radcliffe), a fiatal ügyvéd majdnem belerokkan a gyászba. Már szinte a küszöbén áll annak, hogy elveszítse az állását is, amikor a cég - ahol dolgozik - egyik ügyfele meghal, főnöke pedig utolsó lehetőségként felajánlja neki, hogy rendezze el az özvegyasszony hagyatékát. Igazán eltökélvén arra, hogy sikerrel jár, Arthur a messzi faluba utazik, ahol azonban meglehetősen hűvös fogadtatásban részesül.

Ugyanis valami rettenetes dolog történt ezen a helyen, az itteniek pedig elhatározták, hogy a fiatal ügyvéd sosem jön majd rá, mit is rejt valójában a múlt. Arthur beköltözik az özvegyasszony házába, hogy nyugodtan dolgozhasson, ám minél több időt tölt el az omladozó birtokon, annál és annál erősebben érzi valami megfoghatatlannak a jelenlétét, amely nem egészen emberi. Ahogyan a fiatal ügyvéd egyre mélyebbre jut a tragikus titok felderítésében, a fekete ruhás kísérteties nőalak is mind közelebb kerül ahhoz, hogy halálában visszaszerezze azt, amelyet életében elveszített. Még annak az árán is, ha embereket kell gyilkolnia érte…

James Watkins (Gyilkos kilátások, 2008.) filmje Susan Hill 1983-as horror regénye alapján készült, amelynek 1989-ben született már egy azonos című tévéváltozata.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
James Watkins

Forgatókönyv:
Susan Hill regénye nyomán Jane Goldman

Operatőr:
Tim Maurice-Jones

Vágó:
Jon Harris

Zene:
Marco Beltrami

Szereplők:
Daniel Radcliffe, Ciarán Hinds, Janet McTeer, Shaun Dooley, Alisa Khazanova, Liz White, Sidney Johnston, David Burke

Műfaj:
horror

Játékidő:
95 perc

Ország:
Kanada, Anglia, Svédország

Gyártó:
Cross Creek Pictures, Alliance Films, Exclusive Media Group, Hammer Film Productions

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek