Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A fehér grófnő

The White Countess

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2005. december 21.
Magyarországi DVD premier: 2006. október 10.

Sanghaj, 30-as évek vége. Küszöbön áll a Japán hadsereg benyomulása és a polgárháború. Két sebzett lelkű, az élettől már nem sok jóra számító ember mégis ebben a zűrős időszakban talál egymásra.

Sophia (Natasha Richardson), az elszegényedett orosz grófnő kétes hírű lebujban kénytelen táncolni, sőt a testét is eladni, hogy eltartsa kislányát és rokonait. Utóbbiak ugyan megvetik „munkája” miatt, de a pénzt persze elfogadják tőle.

Jackson (Ralph Fiennes), az amerikai diplomata nemcsak szeme világát, hanem családját is elveszítette, így megkeseredett emberré vált, aki az alkoholba fojtja bánatát. Egy este éppen abban a bárban próbálja leinni magát, ahol Sophia dolgozik. Jacksont lenyűgözi a nő, először csak tisztességes munkát biztosít neki, de a munkakapcsolatot hamarosan érzelmek teszik teljessé: Jackson beleszeret Sophiába.

A közelgő háború miatt, azonban aki teheti, menekülni próbál a városból. Kérdés, hogy Jackson meg tudja-e menteni szerelmét, és ezáltal saját magát, vagy elsodorja boldogságukat a háború...

James Ivory rendező és Ismail Merchant producer neve az elmúlt évtizedekben szinte teljesen összefonódott, amit azonban a filmkedvelők, ezen belül is főleg a romantikus drámák rajongói egyáltalán nem bántak. A két úriembernek ugyanis olyan nagyszerű alkotásokat köszönhetünk, mint a Szoba kilátással, a Napok romjai vagy a Howards End – Szellem a házban. Merchant halála miatt végül az utolsó közös munkájuk lett A fehér grófnő, amely ugyanazokat az értékeket hordozza magában, mint a fent említett klasszikusok.

Rendezte:
James Ivory

Forgatókönyv:
Kazuo Ishiguro

Operatőr:
Christopher Doyle

Vágó:
John David Allen

Zene:
Richard Robbins

Szereplők:
Ralph Fiennes, Natasha Richardson, Vanessa Redgrave, Hiroyuki Sanada, Lynn Redgrave

Műfaj:
dráma, romantikus

Játékidő:
138 perc

Ország:
Nagy-Britannia / USA / Németország / Kína

Gyártó:
Merchant Ivory Productions, Shanghai Film Studios, VIP 3 Medienfonds

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek