Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A fegyverek szava

Windtalkers

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2002. június 14.
Magyarországi premier: 2002. szeptember 26.

A második világháború legnagyobb csatái az ellenség rejtjeleinek megfejtése körül zajlottak. A japánok elleni harcok során, számos kudarcot követően az amerikaiak rájöttek, mi a legbiztosabb megoldás: azokat a rádióadásokat, melyeket különösen óvtak az ellenségtől, a navajo indiánok nyelvén sugározták - a japánoknak kiváló kódfejtői voltak, navajó katonáik viszont egész biztosan nem akadtak.

Ettől kezdve a törzs tagjai a hadsereg legféltettebb kincsei lettek. Mindegyikük mellé egy-egy különlegesen kiképzett tengerészgyalogost rendeltek, azzal a paranccsal, hogy minden áron védje a “nyelvet”, de ha véletlenül foglyul esne, ölje meg. A film egy ilyen páros története.

A testőr (Nicolas Cage) és védence (Adam Beach) nagyot hibázik. Összebarátkoznak. A döntő pillanatban a katona nem öli meg, akit addig védett, de ezek után minden áron vissza kell szereznie őt: az ellenséges vonalak mögött, egyes-egyedül indul a fogolyszabadításra.

John Woo 115 millió dollárból forgatott háborús akciófilmje nagy bukás volt az Egyesült Államokban: mindösszesen 41 millió dollárt értékben váltottak rá jegyet.

Rendezte:
John Woo

Forgatókönyv:
Joe Batteer és John Rice

Operatőr:
Jeffrey L. Kimball

Vágó:
Steven Kemper

Zene:
James Horner

Szereplők:
Nicolas Cage, Adam Beach, Peter Stormare, Christian Slater, Noah Emmerich, Frances O'Connor, Mark Ruffalo

Műfaj:
akció, dráma, háborús

Játékidő:
134 perc

Ország:
USA

Gyártó:
MGM

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek