Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

70% / 1 szerkesztő
50% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2007. június 15.
Magyarországi premier: 2007. július 19.

Nem akartak ilyenek lenni. Három pasi és egy lány egy kozmikus baleset következményeképpen mégis átalakult: egyikük nyúlik, mint a gumi, a másik kőből van, a harmadik láthatatlanná tud válni, a negyediknek engedelmeskedik a tűz. Mivel kigyógyulni nem lehet belőlük, igyekeznek a legjobban hasznosítani új képességeiket. A jót szolgálják a gonosz ellen.

Ezúttal a galaxison túlról érkezett ellenséggel kell leszámolniuk. Az Ezüst Utazó megfoghatatlanul gyors és felfoghatatlanul kegyetlen: bejárja a Földet, és mindenütt káosz meg szenvedés jár a nyomában. És négy fantasztikus képességű szuperhős. Ha megértik az Ezüst Utazó titkát, talán még régi ellenségüket, Dr. Doomot is könnyebb lesz legyőzniük.

A Fantasztikus négyes világsikerének titka, hogy a szemkápráztató, mesés akciót humorral keveri: a régi stáb visszatér, és ezúttal sem rejti véka alá a szuperhősök életének mulatságosabb oldalát.

Rendezte:
Tim Story

Forgatókönyv:
Mark Frost, John Turman, Don Payne

Operatőr:
Larry Blanford

Zene:
John Ottman

Szereplők:
Jessica Alba, Chris Evans, Ioan Gruffudd, Michael Chilkis, Julian McMahon, Kerry Washington, Andre Braugher, Zach Grenier

Műfaj:
akció, kaland, fantasy

Játékidő:
92 perc

Ország:
USA

Gyártó:
20th Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Farkas Ádám kritikája
2007. július 31.

"A látvány, ami még megmenthetné ezt a több sebből vérző eposzt, tényleg nem mutat túl a 3-4, de inkább a 6-7 évvel ezelőtti színvonalon (összehasonlításképp: a ’99-es Baljós árnyak már simán kenterbe veri, a Transformers után pedig már tényleg fájónak hat). Miért nyúlik például a gumiember karjával együtt az ingujja is? Miért nem sikerült fantáziadúsabb Ezüst Utazót - már a név is büntet - találni egy szörfdeszkára állított, felnagyított és kifakult Oscar-szobrocskánál? A látványos akcióról pedig csak annyit: a leglátványosabb részt már láthattuk az előzetesben is, ezután már csak mélyrepülés következik. (...) 18 éven felülieknek és rendszeres mozilátogatóknak szigorúan ellenjavallott, a többiek pedig csak akkor nézzék meg, ha ingyen megkapják a dvd-t, vagy ha egyáltalán nem várnak semmi újat egy filmtől, de pláne nem azt, hogy szórakoztató legyen."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek