Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A falu

The Village

Nem láttuk.
73% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2004. július 30.
Magyarországi premier: 2004. szeptember 23.
Magyarországi DVD premier: 2005. február 15.

Első pillantásra ez a XIX. század végi falu tökéletes képet nyújt, lakosai idillikus körülmények között, harmonikusan élnek. Ez az összetartó közösség azonban azzal a szörnyű tudattal él együtt, hogy a falut körülvevő erdőben különös teremtmények élnek. Ezek a titokzatos lények nem jönnek a faluba, a falubeliek nem lépik át az erdő határát. Ez a hallgatólagos megállapodás biztosítja a viszonylagos békét.

Az idősebbek tanácsa ellenére azonban akad egy kíváncsi és elszánt fiatalember, Lucius Hunt (Joaquin Phoenix), aki ellenállhatatlan vágyat érez, hogy átlépje a bűvös határt és elinduljon az ismeretlenbe. A baljóslatú fenyegetés miatt elszabadulnak az indulatok a faluban, Lucius pedig útnak indul…

Az Oscar-díjra jelölt író és rendező, M. Night Shyamalan, akit nem érdemtelenül tartanak a modernkori feszültségteremtés nagymesterének (Hatodik érzék, A sebezhetetlen, Jelek), megint egy olyan témához nyúlt, amely az ember belső félelmeinek világába vezet. Anélkül, hogy erőszakos orvoslásra vállalkozna, üzenetként súgja a nézőknek, hogy ne féljenek szembeszállni rettegéseik tárgyával. Ugyanis a bátorság képes mindent legyőzni.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
M. Night Shyamalan

Forgatókönyv:
M. Night Shyamalan

Operatőr:
Roger Deakins

Vágó:
Christopher Tellefsen

Zene:
James Newton Howard

Szereplők:
Joaquin Phoenix, Bryce Dallas Howard, William Hurt, Sigourney Weaver, Adrien Brody, Cherry Jones, Judy Greer, Michael Pitt, Jesse Eisenberg

Műfaj:
thriller, dráma

Játékidő:
108 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Touchstone Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2005. március 19.

"Falu az, aki rosszra gondol. Illetve rossz az, aki a falun kívülről jön. Most akkor Shyamalan jó vagy rossz? Relatív és szubjektív. Mert A faluban az a rossz, ami jó lehetett volna, ugyanakkor a rosszat valahol mégis jóvá képes tenni. Jó, rossz, fenét! Shyamalan!"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek