Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A dzsungel könyve 2

The Jungle Book 2

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2003. február 14.
Magyarországi premier: 2003. február 20.

Amíg van egy-két jó falat, és egy-két jó falat mindig akad… addig senki nem felejti a dzsungel csodás világát. Maugli már a faluban él nevelőszüleivel és Shantival, bájos mostohatestvérével, de hiába száz szabály: ő nem hajlandó megtanulni a házirendet, képtelen kiverni a fejéből a Baluval töltött víg és szabad erdei napokat.

És Balu sincs ezzel másképp. Ő is csak arra vágyik, hogy viszontlássa nevelt fiát, Mauglit. Ezek után, nem csoda, hogy épp azon az estén, amikor a kisfiú elhatározza, hogy visszaszökik az erdőbe, Balu végre összeszedi a bátorságát, hogy beosonjon a faluba, látogatóba.
A baj csak az, hogy nem a víg mackó az egyetlen, aki emlékszik még az erdő emberlakójára. Sír Kán, a tigris sem felejt könnyen: bosszút szeretne állni egy régi megaláztatásért. És Mázli, a lüke keselyű véletlenül elkotyogja neki, hogy ősi ellensége védtelenül bolyong a fák között…

A Walt Disney Pictures új produkciója folytatása az 1967-es mesterműnek. A Wolfgang Reitheman által rendezett 78 perces eredeti - az utolsó egész estés rajzfilm, melynek munkálatait személyesen Walt Disney felügyelte - a stúdió egyik legnagyobb sikere lett. A filmet 1978-ban, 1984-ben és 1990-ben ismét bemutatták, és 1991-ben videón is megjelent.

A folytatás a DisneyToonban, a Disney egész estés filmekkel foglalkozó műhelyében készült. A kaland folytatásában az alkotók számos témát felelevenítettek az eredeti filmből. Egyebek között Balu és Maugli kapcsolatára igyekeztek helyezni a hangsúlyt, többet akartak az emlékezetes jazz-alapú zenéből, és meg kívánták idézni az eredeti film humorát is.

Rendezte:
Steve Trenbirth

Forgatókönyv:
Karl Geurs

Vágó:
Peter Lonsdale

Zene:
Joel McNeely

Eredeti hangok:
Haley Joel Osment (hang), Phil Collins (hang), Jim Cummings (hang), John Goodman (hang), Bob Joles (hang), Tony Jay (hang)

Műfaj:
rajzfilm, családi

Gyártó:
Walt Disney Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek