Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A dolgok állása

State of Play

85% / 2 szerkesztő
60% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2009. április 17.
Magyarországi premier: 2009. május 28.

A jóképű, hidegvérű kongresszusi képviselő, Stephen Collins (Ben Affleck) jelenti pártjának a jövőt: tiszteletreméltó jelölt, aki a védelmi kiadásokat felügyelő bizottság elnöke. Mindenki úgy véli, hogy az ifjú üstökös lesz pártja befutója a következő elnökválasztáson. Egészen addig, amíg az asszisztensét - aki nem mellékesen a szeretője is - brutálisan meg nem gyilkolják, és a mélyre eltemetett titkok egymás után kezdenek felbukkanni.

Cal McCaffrey (Russell Crowe) dörzsölt washingtoni riporter, akinek abban a kétes szerencsében van része, hogy régi barátság fűzi mind a képviselőhöz, mind pedig Cameronhoz, a könyörtelen szerkesztőhöz, aki őt küldi kutakodni az ügyben. Amikor társával, Dellával (Rachel McAdams) megpróbálják felfedni a gyilkos kilétét, McCaffrey egy olyan eltussolási ügyre akad, amely alapjaiban rengetheti meg az ország hatalmi struktúráját. A játékmesterek és gazdag politikusok városában csak egyfajta igazságra lelhet: ha milliárdok forognak kockán, akkor senki tisztessége, szerelme vagy élete nincs biztonságban…

Kevin Macdonald (Az utolsó skót király) rendkívül feszült, fordulatos thrillere parádés szereposztásával az év egyik legizgalmasabb mozijának ígérkezik.

Rendezte:
Kevin Macdonald

Forgatókönyv:
Tony Gilroy és Matthew Michael Carnahan

Operatőr:
Rodrigo Prieto

Vágó:
Justine Wright

Zene:
Alex Heffes

Szereplők:
Russell Crowe, Ben Affleck, Rachel McAdams, Helen Mirren, Jeff Daniels

Műfaj:
thriller

Játékidő:
132 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Andell Entertainment, Bevan-Fellner, Relativity Media, Studio Canal, Universal Pictures, Working Tit

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek