Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A csíkos pizsamás fiú

The Boy in the Striped Pyjamas

40% / 1 szerkesztő
70% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2008. november 14.
Magyarországi premier: 2008. november 6.

A II. világháború idején járunk. A nyolc éves Bruno (Asa Butterfield) egy náci tiszt (David Thewlis) védelem alatt álló fia, kinek élete jelentősen megváltozik, mikor apját és vele együtt családját is egy előléptetésnek hála áthelyezik kényelmes berlini otthonukból egy elszigetelt területre, ahol az amúgy is magányos fiúcska senkivel se tud játszani.

Az unalom és a kíváncsiság elegye arra sarkallja Bruno-t, hogy anyja (Vera Farmiga)  határozott intelmeit semmibe véve megnézze közelebbről is azt a „farmot”, amelyet tisztán látni a házukból. Ott megismerkedik Shmuellel, a korabeli fiúval (Jack Scanlon), aki fura mód a drótkerítés másik oldalán lakik.

Az állandóan csíkos pizsamát viselő Shmuellel való találkozások során Bruno megszabadul addigi ártatlanságától, és lassan, de biztosan a körülötte zajló felnőtt világ tudatára ébred. A két gyermek között barátság szövődik, amely természetéből fakadóan pusztító következményeket von maga után…

Mark Herman a brit filmgyártás egyik jeles alakja, aki mindig remekül ötvözte a komédiát a drámával, legújabb filmjét ezúttal teljes egészében Magyarországon forgatta, így számos magyar színész is feltűnik ebben a gyerekkor ártatlanságát a háború poklával keresztező érzékeny drámában.

Rendezte:
Mark Herman

Forgatókönyv:
John Boyne regénye alapján írta, Mark Herman

Operatőr:
Benoît Delhomme

Vágó:
Michael Ellis

Zene:
James Horner

Szereplők:
Asa Butterfield, Vera Farmiga, Jack Scanlon, David Thewlis, Rupert Friend, Cara Horgan

Műfaj:
dráma

Játékidő:
94 perc

Ország:
USA / Egyesült Királyság / Magyarország

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek