Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A csajom apja ideges

Guess Who

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2005. március 25.
Magyarországi premier: 2005. június 16.

A párkapcsolatoknak három nehéz és egy legnehezebb szakasza van: nehéz a leánykérés, a gyerekvállalás és aztán a hetedik év. Legnehezebb pedig bemutatkozni a csaj szüleinek. Ez az általános szabály. Kivételesen azonban van egy legeslegnehezebb szakasz is: bemutatkozni a csaj szüleinek, ha ez a bizonyos csaj fekete, a vőlegény pedig fehér.

Simon (Ashton Kutcher) ugyan életében nem gondolt még semmit komolyan, de most közel jár hozzá. Új barátnőjével (Zoe Saldana) hosszú távra tervez, lehet, hogy hamarosan megkéri a kezét. De mielőtt az ember elvesz egy lányt, kénytelen alaposan megnézni az apját (Bernie Mac), aki eddig nem is sejtette, hogy féltett leánykája egy fehér sráccal kavar.

Simon összeszedi a bátorságát, és igyekszik elkápráztatni a családot. Semmi esélye. Egy rendes lányos apa eleve szívből utál minden udvarlót, de hogy a kiválasztott még fehér is legyen, akinek fogalma sincs a sportról, sőt talán állása sincs, azt már nem tűrheti.

Nincs új a nap alatt, A csajom apja ideges is csak egy a sok hollywoodi remake közül. Filmünk egy Stanley Kramer-film, az Találd ki ki jön ma vacsorára címűnek a lebutított újrája. Az 1967-es alkotást anno két Oscarral is jutalmazták (Legjobb forgatókönyv, Legjobb női főszereplő: Katharine Hepburn) - a remake-et azonban garantáltan nem fenyegeti olyan “veszély”, hogy bármiféle díjat is begyűjtsön. Érdekesség, hogy az eredeti alaphelyzete az volt, hogy egy fehér pár nehezen tud megbírkózni azzal a ténnyel, hogy lányuk főlegénye fekete. Nagyot fordult azóta a világ.

Rendezte:
Kevin Rodney Sullivan

Forgatókönyv:
William Rose

Operatőr:
Karl Walter Lindenlaub

Vágó:
Paul Seydor

Szereplők:
Bernie Mac, Ashton Kutcher, Hal Williams, Judith Scott, Sherri Shepherd, Sherri Shepherd

Műfaj:
romantikus, vígjáték

Játékidő:
106 perc

Ország:
USA

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek