Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A bűvös körhinta

The Magic Roundabout

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2005. október 13.

Az Elvarázsolt Faluban, jégbe fagyva, romokban hever a Bűvös Körhinta. Ez Zuzmor (Végvári Tamás), a gonosz varázsló műve, aki azon fáradozik, hogy leigázza a Földet, és az örök jég fagyos birodalmává tegye. Zuzmorral egy jóságos, bajszos varázsló, Zizidor (Tahi Tóth László) veszi fel a küzdelmet, akinek lábak helyett rugói vannak. Ám Zizidor is csak addig ugrál, amíg őt is meg nem fagyasztja a jégszívű Zuzmor!

Nem marad más hátra, Zizidor barátai kénytelenek csatarendbe állni a Föld megmentéséért. Négy olyan figura, akik akcióhősként kissé valószínűtlenek, de a szívük aranyból van: Brian (Gyabronka József), az epekedő, szerelmes csiga, Dalária (Náray Erika), az operaénekes tehén, Dylan (Galambos Péter), a bódult, filozofikus hajlamú nyúl és Dugó (Görög László), egy, a cukrot módfelett kedvelő kutyus.

Csak három varázserejű gyémánt megszerzésével tudja ez a bizarr, de rettenthetetlen és elszánt csapat megállítani és visszafordítani a létüket fenyegető jegesedést. Zizidor utolsó erejével még egy kedves kis piros Gőzöst (Lux Ádám) varázsol elő barátai számára, no meg egy titokzatos térképet. Így aztán a vonakodó kalandkeresők boldog otthonukat elhagyva veszélyeket rejtő útra kelnek a fagyos észak felé.

Elkeseredett versenyfutás kezdődik Zuzmorral, az ő hű alattvalójával, Sammel (Csuja Imre), az őrszemmel és az idővel, egy tüzet okádó vulkán forrva bugyogó láváján át, egy csalóka trópusi szentély legmélyéig hatolva, óriási jeges pusztaságokon és hófödte csúcsokon keresztül vergődve.

Vajon győzedelmeskedhet-e négy hősünk a legyőzhetetlennek tűnő gonosz Zuzmoron? Bátorságra, ravasz fortélyokra és a barátság erejére lesz szükségük ahhoz, hogy túljárjanak az ellenség eszén, hogy újra kisüthessen a Nap, kizöldülhessenek a rétek, és elindulhasson a bűvös körhinta.

Rendezte:
Dave Borthwick és Jean Duval

Forgatókönyv:
Paul Bassett és Serge Danot

Vágó:
Mathieu Morfin

Zene:
Mark Thomas

Eredeti hangok:
(Eredeti hangok): Tom Baker, Jim Broadbent, Lee Evans, Ian McKellen, Kylie Minogue, Bill Nighy, Robbie Williams

Műfaj:
animációs, családi

Játékidő:
85 perc

Ország:
Nagy-Britannia, Franciaország

Gyártó:
Action Films, Pathé Cinéma, bolexbrothers limited

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek