Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A Bourne-rejtély

The Bourne Identity

70% / 1 szerkesztő
70% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2002. június 14.
Magyarországi premier: 2002. október 17.
Magyarországi DVD premier: 2003. szeptember 3.

Egy olasz halászhajó legénysége félhalott férfit ment ki a tengerből. Az idegen amnéziában szenved, és a hátában lévő golyókon és egy csípőjébe ültetett svájci bankszámlaszámon kívül semmije sincs. Nem tudja, ki ő és honnan jött, de hamarosan kivételes tehetséget árul el az önvédelem, a keleti harcművészetek és a nyelvek terén. Mindez sokatmondóan veszélyes múltat sejtet. Hősünk összezavarodottan és kimerülten hozzálát, hogy kiderítse, ki is ő valójában, és hogyan sodródott ilyen veszélybe.

A zürichi széffiók tartalma, ha lehet, még az előzményeknél is zavarba ejtőbb: néhány útlevél, egy duzzadó bankjegyköteg, automata pisztoly valamint egy név: Jason Bourne (Matt Damon), és mellette egy párizsi cím. Hogy mindez mit jelent, az Bourne számára is rejtély. Senkit nem ismer, őt azonban rendre felismerik, de úgy tűnik, nem jóakaróiba botlik úton-útfélen.

Fokozódó paranoiája indokolt: valóban üldözik, sőt, az életére törnek. Egy egész falka fegyveressel a nyomában kétségbeesett lépésre szánja el magát: felajánl egy német lánynak, Marie-nek (Franka Potente) 10.000 dollárt, ha elviszi a kocsiján Párizsba. Marie végül rááll a dologra, és együtt vágnak neki a hátborzongató utazásnak, mely visszavonhatatlanul megváltoztatja mindkettőjük életét.

Robert Ludlum bestsellerének második filmváltozata Doug Liman (Nyomás!) rendezésében.

Rendezte:
Doug Liman

Forgatókönyv:
Robert Ludlum regénye alapján Tony Gilroy William és Blake Herron

Operatőr:
Oliver Wood

Vágó:
Saar Klein

Zene:
Carter Burwell

Szereplők:
Matt Damon, Franka Potente, Chris Cooper, Clive Owen, Brian Cox, Adewale Akinnuoye-Agabaje, Judy Parfitt

Műfaj:
thriller, akció

Játékidő:
119 perc

Ország:
USA / Németország

Gyártó:
Universal Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek