Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A Bourne-csapda

The Bourne Supremacy

Nem láttuk.
70% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2004. július 23.
Magyarországi premier: 2004. szeptember 30.
Magyarországi DVD premier: 2005. február 1.

Két évvel ezelőtt Jason Bourne azt hitte, végérvényesen elmenekült a múltja elől. Azonban a múltja most kéretlenül visszatér.

Bourne (Matt Damon) és Marie (Franka Potente) névtelenül, rejtőzködve élnek, de ennek az az ára, hogy semmi sem állandó körülöttük. Jasont rémálmok gyötrik, kísérti a múltja, amelyre nem emlékszik. Marie-vel városról városra menekülnek, megpróbálnak mindig egy lépéssel a veszély előtt járni, amely ott bujkál minden idegen tekintetben, minden téves telefonhívásban… és amely bármelyik pillanatban figyelmeztetés nélkül visszaránthatja Jasont egy olyan világba, amelytől kínkeservesen meg akar szabadulni.

Amikor az álmos kis faluban, ahol jelenleg élnek, felbukkan egy ügynök, Bourne és Marie mindent hátrahagyva menekülni kezdenek. Ám a gát már átszakadt, és a tét egyre nagyobb ebben az új, globális macska-egér játékban. Az a Jason Bourne, akit a Kőlépcső - a hidegvérű, profi gyilkosokat képző tikos szervezet - létrehozott, most visszatér.

Két évvel ezelőtt Bourne otthagyta azt a halálos világot, mely létrehozta őt, és azt ígérte, ha bárki megkeresi, nem marad el a megtorlás. Most, hogy ez a világ újra felbukkant, Jason tartani fogja a szavát! Jobb lett volna, ha békén hagyják.

A nagysikerű A Bourne-rejtély folyatása hasonlóan izgalmas, feszült, akciódús perceket ígér a műfaj kedvelőinek a többnyire tévéfilmes rendező, Paul Greengrass (Véres vasárnap) dirigálásában.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: rocco és siz

Rendezte:
Paul Greengrass

Forgatókönyv:
Robert Ludlum regényéből Tony Gilroy

Operatőr:
Oliver Wood

Vágó:
Richard Pearson és Christopher Rouse

Zene:
John Powell

Szereplők:
Matt Damon, Franka Potente, Joan Allen, Julia Stiles, Brian Cox, Marton Csokas, Karl Urban, Gabriel Mann, Tom Gallop, John Bedford Lloyd

Műfaj:
thriller, akció

Játékidő:
108 perc

Ország:
USA, Németország

Gyártó:
Universal Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó tufee kritikája
2004. október 7.

"Akcióban és feszültségben nincs hiány, a műfajban már-már szokássá vált poénos beszólásokat teljes mértékben nélkülözi - ezzel jelzi, hogy a nézőt nem erőltetett humorral, hanem inkább tempójával akarja maga alá nyomni."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek