Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A bosszú asszonya

Sympathy for Lady Vengeance / Chinjeolhan geumjassi

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. július 29. (Dél-Korea)
Amerikai premier: 2006. április 28.

Lee Geum-ot tizenhárom év börtönre ítélték egy hatéves kisfiú elrablásának és meggyilkolásának bizonyítatlan vádja miatt. Az egyszerre gyermekien naiv és ördögien bölcs Geum-ja nem sok idõt pazarol arra, hogy belopja magát a többi rab szívébe.

A stricijét megfojtó volt prostituálttól az idõs észak-koreai kémnõig minden egyes cellatársban csupán eszközt lát ahhoz az aprólékosan kidolgozott, rafinált bosszútervhez, amelyet szabadulása utánra tartogat…

“A bosszú asszonya bonyolult cselekményû erkölcsmese, igazi különlegessége, hogy a nézõnek a fõszereplõvel szembeni érzései folyamatosan a szánalom és iszonyat között ingadoznak. Park Chan-wook kemény fából faragja hõseit, akiknek közös jellemzõje, hogy az ellenük elkövetett bûnök helyrehozhatatlan károkat okoznak bennük, és megszállott bosszúvágyuk miatt túllépnek minden erkölcsi normán. Miközben a rendezõ arról sem felejtkezik meg, hogy kemény oldalvágást ejtsen a mai Korea társadalmán, A bosszú asszonya feltárja egy magányos, megsebzett lélek mûködését, és megindító portrét fest egy könyörtelen hõsnõrõl, akinek a szíve épp olyan tiszta – és épp olyan hideg –, akár a friss hó.” (Giovanna Fulvi)

Rendezte:
Park Chan-wook

Forgatókönyv:
Jeong Seo-kyung, Park Chan-wook

Operatőr:
Chung Chung-hoon

Vágó:
Kim Sang-bum, Kim Jae-bum

Zene:
Choi Seung-hyun, Lee Ji-soo, Na Seok-joo

Szereplők:
Lee Yeong-ae, Choi Min-sik, Kim Shi-hu, Nam II-woo, Kim Byeong-ok

Műfaj:
dráma, thriller

Játékidő:
112 perc

Ország:
Dél-Korea

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek