Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A belső tenger

Mar adentro

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2004. szeptember 3. (Spanyolország)
Amerikai premier: 2004. november 17.
Magyarországi premier: 2005. március 3.

Ramon Sampedro (Javier Bardem) egy fiatalkori balesete következményeként már csaknem harminc éve él ágyhoz kötötten. Azóta az egyetlen kapocs, ami a külvilághoz köti, a tengerre néző szobájának ablaka és egyetlen vágya, hogy méltósággal fejezhesse be életét. Napjait azonban megváltoztatja két nő érkezése. Julia (Belén Rueda), az ügyvédnő azért jön, hogy segítsen az eutanáziára irányuló kérelem megszerzésében.

Rosa (Lola Dueñas), egy nő a faluból, aki megpróbálja meggyőzni őt arról, hogy mégis érdemes életben maradnia. Ramon rendkívüli személyisége mindkét nőt rabul ejti és arra készteti őket, hogy most először gondolják végig azokat az elveket, amelyek szerint saját életüket irányítják. Ramon tisztában vele, hogy csak az képes segíteni neki az utolsó úton, aki igazából szereti őt.

Alejandro Amenábar a Más világ hatalmas sikere után tömérdek hollywoodi ajánlat közül választhatott, ő azonban maradt hazai vizeken, és leforgatta ezt az igaz történeten alapuló megrázó drámát.

Rendezte:
Alejandro Amenábar

Forgatókönyv:
Alejandro Amenábar és Mateo Gil

Operatőr:
Javier Aguirresarobe

Vágó:
Alejandro Amenábar

Zene:
Alejandro Amenábar

Szereplők:
Javier Bardem, Belen Rueda, Lola Duenas, Mabel Rivera, Celso Bugallo

Műfaj:
dráma

Játékidő:
125 perc

Ország:
Spanyolország

Gyártó:
Canal+, Eyescreen S.r.l., Filmanova, UGC Images

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Olórin kritikája
2005. szeptember 14.

"A belső tenger nem thriller, nincsenek benne horrorisztikus elemek, nincs benne gyomorszorító feszültség és misztikum. Vannak viszont emberi sorsok és kapcsolatok, nagyszerűen megírt karakterek, és egy szomorú, olykor megrázó történet, melyet szépen, egyszerűen, túlzások nélkül sikerül elmesélnie Amenabarnak."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek