Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A belgrádi fantom

The Belgrade Phantom

80% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2009. március 27., Szerbia
Magyarországi premier: 2011. április 14.

Belgrád, 1979. Amíg Tito elnök Kubában egy nemzetközi értekezleten vesz részt, egy rejtélyes fantom kelti fel a város figyelmét. Egy lopott fehér Porschén elképesztő kaszkadőr bemutatót tart. Amikor elterjed a rendőrséggel folytatott macska-egér játék híre, az emberek éjszakánként összegyűlnek, hogy megnézzék a látványosságot.

A Fantom a rádióban nyilvánosan kihívja a rendőrséget, hogy próbálják meg elfogni. Ez akkoriban hallatlan, nyílt ellenállásnak számított, így több mint tízezer ember ment ki az utcákra, hogy támogassák hősüket. A közönség előtt veszélyes lett volna megsemmisíteni, így a rendőrség rákényszerült az üldözésre, ahol a szabályokat a Fantom diktálta.

Jovan Branislav Todorovic filmjében a Fantom egy gaz jelképpé vált, amely a rendszert fenyegette. Az ő története az első repedés a kommunizmus homlokzatán és egy legenda, amely túlélte azokat, akik ezt el akarták nyomni.

Rendezte:
Jovan Branislav Todorovic

Forgatókönyv:
Jovan Branislav Todorovic és Bogdan Petkovic

Operatőr:
Nagy András

Vágó:
Milena Z. Petrovic

Zene:
Nemanja Mosurovic

Szereplők:
Milutin Milosevic, Marko Zivic, Boris Komnenic, Radoslav Milenkovic, Andrej Sepetkovski, Milos Samolov, Nada Macankovic, Uros Urosevic, Goran Radakovic, Aleksandar Durica

Műfaj:
akció

Játékidő:
82 perc

Ország:
Szerbia, Magyarország, Bulgária

Gyártó:
Emote Productions, Tivoli Film Produkcio, FX Camera

Hazai moziforgalmazó:
Mokép

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek