Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A barlang

The Descent

80% / 1 szerkesztő
63% / 3 olvasó
Ősbemutató: 2005. július 8. (Nagy-Britannia)
Amerikai premier: 2006. augusztus 4.
Magyarországi premier: 2006. február 23.

Egy tragikus baleset után hat barátnő ismét összejön, hogy Juno (Natalie Mendoza) vezetésével barlangtúrára induljanak. Kalandjuk hamar rémtörténetté válik, miután sziklaomlásnak köszönhetően a hegy gyomrában rekednek, és vérszomjas szörnyekkel találják szemben magukat. Azonban életükért nemcsak a lényekkel vívnak kétségbeesett küzdelmet, hanem megromlott barátságuk miatt egymással is…

A 2002-es Dog Soldiers című, hatalmas sikert aratott horrorfilm után Neil Marshall ezzel az alkotással tért vissza, és a siker nem maradt el: Nagy-Britanniában 2,7 millió font értékben váltottak jegyet A barlangra. Bár ez alulmúlja a gyártási költséget (£3,5M), mégsem lehet oka az alkotóknak panaszra - horrorjukat már Európa-szerte nagy sikerrel játsszák.

Rendezte:
Neil Marshall

Forgatókönyv:
Neil Marshall

Operatőr:
Sam McCurdy

Vágó:
Jon Harris

Zene:
David Julyan

Szereplők:
Shauna Macdonald, Natalie Jackson Mendoza, Alex Reid, Saskia Mulder, MyAnna Buring, Nora-Jane Noone

Műfaj:
horror

Játékidő:
99 perc

Ország:
Nagy-Britannia

Gyártó:
Celador (Crawlspace) Ltd.

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Olórin kritikája
2006. február 27.

"Marshall mesteri érzékkel teremti és fokozza a feszültséget. Mindjárt az elején gyomorszájon vág, majd szépen, ráérősen folytatja a történet elmesélését – azt túlzás volna állítani, hogy mind a hat szereplőt jól bemutatja (erre ideje sem igazán van), de a két-három fontosabb (értsd: első körben nem eledelként végző) karaktert tisztességgel felvázolja, és okosan hinti el köztük a bizalmatlanság magjait, amik később képesek lesznek komoly drámai mélységgel (!) gazdagítani a véres eseményeket."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek