Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A barlang

The Cave

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2005. augusztus 26.
Magyarországi DVD premier: 2006. június 6.

Romániában egy kutatócsoport XIII. századi apátság romjaira bukkan a rengeteg mélyén. A felfedezés döbbenetes és hátborzongató, az apátság ugyanis egy hatalmas föld alatti barlangrendszer fölé épült. A helybeli biológusok szerint a barlang egy ismeretlen ökoszisztéma rendszert rejt ezért segítségül hívnak egy csapat amerikai barlangászt, hogy kiderítsék, mi lakik a mélyben.

Jack (Cole Hauser) és fivére Tyler (Eddie Cibrian), a két adrenalinfüggő specialista, a világ legkiválóbb búvárjaival lát hozzá a felderítéshez. Az elit egység, amelynek Charlie (Piper Perabo) és Buchanan (Morris Chestnut) is tagja azonnal megkezdi a feltárást. Azonban amit a barlang mélyén találnak, nem egyszerű ökoszisztéma, hanem egy ismeretlen új faj.

Az elsőfilmes Bruce Hunt korábban reklámfilmeken edződött, majd a Mátrix-trilógiának a second ill. third unit rendezője lett. A barlang (mely nem összekeverendő a magyarul azonos című angol horrorral!) 30 millió dollárból készült romániai helyszíneken, de végül csak 14,8 millát tudott ebből visszatermelni a film az észak-amerikai moziforgalmazás során. Érdekesség, hogy több filmes szakembert Magyarországról kellett importálni, ugyanis Romániában a rengeteg külföldi produkció ellenére is nagy emberhiány van.

Rendezte:
Bruce Hunt

Forgatókönyv:
Michael Steinberg, Tegan West

Operatőr:
Ross Emery

Vágó:
Brian Berdan

Szereplők:
Cole Hauser, Eddie Cibrian, Morris Chestnut, Lena Headey, Piper Perabo, Rick Ravanello, Daniel Dae Kim

Műfaj:
horror, sci-fi

Játékidő:
97 perc

Ország:
USA / Németország

Gyártó:
Cinerenta Medienbeteiligungs, Lakeshore Ent., Screen Gems

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek