Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A bakancslista

The Bucket List

65% / 2 szerkesztő
70% / 4 olvasó
Amerikai premier: 2007. december 25.
Magyarországi premier: 2008. március 27.

Az egyikük milliomos, a másik egész életében autókat szerelt. Most mégis nagyon hasonlítanak egymásra. Edward (Jack Nicholson) és Carter (Morgan Freeman) ugyanannak a kórháznak a lakói, mindketten itt tudják meg, hogy rákjuk van.

Most kezdődik a jó rész. Mindkét férfinak van egy listája, arról, hogy mit szeretne kipróbálni, mielőtt feldobja a bakancsát, és mert a kórteremben ebből kevés valósítható meg, elszöknek, nekivágnak a nagyvilágnak, és igyekeznek mindent kipróbálni, amit eddig elmulasztottak.

Beutazzák Amerikát, száguldanak, ejtőernyővel ugranak, rég látott rokonokat látogatnak meg… nincs mit veszíteniük, és sokat nyerhetnek. Például egy új barátot.

Rendezte:
Rob Reiner

Forgatókönyv:
Justin Zackham

Operatőr:
John Schwartzman

Vágó:
Robert Leighton

Zene:
Marc Shaiman

Szereplők:
Jack Nicholson, Morgan Freeman, Sean Hayes, Rob Morrow, Beverly Todd

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
97 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros.

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2008. március 30.

" Tipikusan azzal a fajta mozidarabbal van dolgunk, ahol egy-egy érzelmesebb jelenet által kiváltott katarzist hamar követni kényszerül egy humoros rész, hogy a néző ne keserű szájízzel hagyja el a termet; sokkal inkább abban a hitben, hogy a klasszikus „ketten a világ ellen”-perspektívában még van némi elementális, elvitathatatlan kraft. „Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy” – a filmnek lehetne ez a mottója, mindezt azonban korántsem az isteni gondviselésre érti; sokkal inkább a barátság erejére, és a mondatnak ennek az értelmezésével még a megrögzötten ateista nőcsábász és milliomos Edward is kibékülne."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek