Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A 23-as szám

The Number 23

60% / 2 szerkesztő
50% / 4 olvasó
Amerikai premier: 2007. február 23.
Magyarországi premier: 2007. május 17.
Magyarországi DVD premier: 2007. október 23.

Walter Sparrow (Jim Carrey) kezei közé egy lélegzetelállító könyv kerül, melynek címe: A 23-as szám. A könyv egy különös kis történetet mesél el egy emberről, aki a 23-as szám megszállottjává válik, és annak szenteli az életét, hogy „levadássza” az összes olyan eseményt mindennapjaiban, amikben a bűvös szám megjelenik.

Ahogy Walter egyre jobban elmerül a regényben, és figyelemmel követi, mint temetkezik a főszereplő  saját kényszerképzeteibe, azon kapja magát, hogy hasonló érzések kerítették őt is hatalmukba. Egyre több párhuzamot fedez fel a könyv világa és a való világ között, amivel szép lassan megőrjíti feleségét (Virginia Madsen) is.

Zavarodottsága hihetetlen méreteket ölt, és már egyenesen azt hiszi, hogy a könyv az ő életén alapul. Éppen ezért vesz rajta erőt a pánik, mikor azt olvassa, hogy a könyv főhősének élete meglehetősen csúnya véget ér. Ha a történet valóban Walterről szól, valamit muszáj lesz tennie, ha el akarja kerülni közelgő végzetét.

Joel Schumacher legújabb filmjében úgy láthatjuk a Gumiarcút, ahogy eddig még soha. Kés van a kezében, és ezúttal nem viccel…

Rendezte:
Joel Schumacher

Forgatókönyv:
Fernley Phillips

Operatőr:
Matthew Libatique

Vágó:
Mark Stevens

Zene:
Harry Gregson-Williams

Szereplők:
Jim Carrey, Virginia Madsen, Danny Huston, Rhona Mitra, Logan Lerman, Lynn Collins, Mark Pellegrino

Műfaj:
dráma, thriller

Játékidő:
95 perc

Ország:
USA

Gyártó:
New Line Cinema

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2007. május 13.

"Jim Carrey ezúttal nem bohóckodik, helyette elmegy az esze. Vagy inkább éppen hogy megjön. A film végkimenetelének tükrében ez utóbbi a helytálló."
bővebben

További kritikáink

2007. május 19.Farkas Ádám kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek