Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

A 13-as

13 Tzameti

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. szeptember 1. (Velencei Filmfesztivál)
Amerikai premier: 2006. július 28.
Magyarországi premier: 2007. április 26.
Magyarországi DVD premier: 2010. december 1.

Nagy szegénységben élő emigráns családját a húszéves Sebastian alkalmi munkákból tartja el. Egy elhanyagolt tengerparti villa morfinista tulajdonosa megbízza a tető javításával.

A fiú munka közben fültanúja lesz egy beszélgetésnek, az anyagi gondokkal küzdő beteg férfi egy nagy pénzösszeg gyors megszerzéséről beszél az egyik barátjának. Amikor a házigazda váratlanul meghal, és nincsen, aki kifizetné Sebastian munkadíját, a fiú úgy dönt, hogy átveszi a férfi szerepét, és megpróbál a pénz közelébe jutni.

Követi a nevére érkező instrukciókat, vonatra száll, és rejtélyes üzenetek nyomán egy isten háta mögötti udvarházhoz érkezik. Minden, ami a normális világhoz kötötte, a kapukon kívül marad, és egy ördögi játszma veszi kezdetét, ahol a tét az életben maradás.

A fiatal grúz származású rendező, Géla Babluani első filmje üstökösként robbant be az európai filméletbe. A visszafogott eszközökkel dolgozó rendező egy olyan feszült és izgalmas filmet alkotott, melynek képei lenyomatként sokáig ott maradnak a nézők emlékezetében.

Rendezte:
Géla Babluani

Forgatókönyv:
Géla Babluani

Operatőr:
Tariel Meliava

Szereplők:
George Babluani, Philippe Passon, Aurélien Recoing, Fred Ulysse, Nicolas Pignon

Műfaj:
krimi, thriller

Játékidő:
93 perc

Ország:
Franciaország, Grúzia

Gyártó:
Les Films de la Strada

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek