Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

5x2

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2004. szeptember 1. (Franciaország és Belgium)
Amerikai premier: 2005. június 10.
Magyarországi premier: 2005. május 12.

Férfi és nő egymásba szeretnek, összeházasodnak, gyermekük születik, majd kapcsolatuk hirtelen megromlik. Problémáikra végül nem találnak más kiutat, elválnak. Öt jellegzetes momentum egy ma tipikusnak mondható párkapcsolat történetéből, happy end nélkül.

A film érdekességét az adja, hogy rendező visszafelé meséli el a történetet, a boldogtalan végkifejlettől haladva a két ember megismerkedéséig, ahol a szerelmes Marion (Valeria Bruni-Tedeschi) és Gilles (Stéphane Freiss) jövőjüket csak együtt tudják elképzelni.

François Ozon (8 nő, Swimming Pool) rendező új filmje a párkapcsolatok rejtelmeit boncolgatja, melyben a főszereplők hosszú utat járnak be a mindent elsöprő szenvedélytől az egyre erősödő konfliktusokon át a jéghideg közönyig.

Rendezte:
Francois Ozon

Forgatókönyv:
Francois Ozon

Operatőr:
Yorick Le Saux

Vágó:
Monica Coleman

Zene:
Philippe Rombi

Szereplők:
Valeria Bruni-Tedeschi, Stéphane Freiss, Géraldine Pailhas, Francoise Fabian, Michael Lonsdale, Antoine Chappey, Marc Ruchmann, Jason Tavassoli, Jean-Pol Brissart

Műfaj:
dráma

Játékidő:
90 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
Canal+, Fidélité Productions, France 2 Cinéma

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2005. május 13.

"Ismét egy visszatekerős film, most François Ozon mutatta meg, hogy létezik a műfaj. Egy párkapcsolat a válástól az első találkozásig."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek