Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

36

36 Quai des Orfévres

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2004. nov. 24. (Franciaország)
Magyarországi premier: 2005. április 21.

Hónapok óta tartja rettegésben a pénzszállító autók biztonsági embereit egy különös kegyetlenséggel fosztogató banda. A Párizsi Rendőrség bűnmegelőzési nyomozó hivatalának vezetője, Denis Klein (Gérard Depardieu) és a készenléti alosztály parancsnoka, Léo Vrinks (Daniel Auteuil) egymással harcba szállva igyekszik megoldani az ügyet - a megüresedő rendőrfőnöki posztra ugyanis kettejük közül kerül ki a “biztos befutó”.

A két zsaru különböző módszerekkel tör ugyanarra a célra. Vrinks információkat kap a tettesekről egy börtönből éppen eltávon lévő bűnözőtől, cserébe azonban fedeznie kell őt egy gyilkossági ügyben. Klein-nek “köszönhetően” már a banda elfogása sem megy simán, ám amikor Denis rájön, hogy Vrinks részt vett egy gyilkosságban, lecsukatja Léo-t. Aztán mikor egy újabb, balul sikerült akció során Klein miatt meghal Vrinks felesége, Camille (Valeria Golino), Léo kiszabadulván bosszút esküszik Denis ellen…

Oliver Marchal rendező feltámasztja a francia zsaruthriller műfaját, míg Auteuil és Depardieu karrierje legjobb alakítását nyújtja.” - írja a film kapcsán a Screen Daily kritikusa, míg a Variety zsurnalisztája szerint egy “kemény, fordulatos thriller, mely a Szemtől szemben mintájára elegánsan és erőteljesen szövi a szálakat.”

Rendezte:
Olivier Marchal

Forgatókönyv:
Dominique Loiseau, Frank Mancuso,és Olivier Marchal

Operatőr:
Denis Rouden

Vágó:
Achdé

Zene:
Erwann Kermorvan és Axelle Renoir

Szereplők:
Daniel Auteuil, Gérard Depardieu, André Dussollier, Roschdy Zem, Valeria Golino

Műfaj:
krimi

Játékidő:
110 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
LGM Productions, Gaumont

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2005. szeptember 29.

"A francia Szemtől szemben régi vágású atmoszférába csomagolva, ahol nincs jó és rossz zsaru, csak cél van és a hozzá vezető út. Auteuil és Depardieu lüktető karaktere a bizonyíték rá, hogy a sémazsaru sztereotípiája csak tengerentúli maszlag a valódi bűnügyi filmektől elszokott elméknek."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek