Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

300

300

90% / 1 szerkesztő
100% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2007. március 9.
Magyarországi premier: 2007. március 22.

Krisztus előtt 480-ban Xerxész perzsa király (Rodrigo Santoro) elküldi roppant méretű hadseregét, hogy meghódítsa egész Görögországot.

A leküzdhetetlennek hitt akadályok ellenére a spártai király, Leonidász (Gerard Butler) 300 bátor harcosból álló sereget toboroz az ország védelmére. Felesége, Gorgo királyné (Lena Headey) segítségével fel tudja lelkesíteni embereit annyira, hogy a biztos halálba meneteljenek királyuk nevében.

Ez a 300 harcos a Termopülei-szorosnál csap össze a perzsákkal, ahol a betolakodók nem tudják kihasználni többezres létszámbeli fölényüket. Küldetésük végül öngyilkos küldetésnek bizonyul; mégis, sikerül meggyengíteniük a perzsákat annyira, hogy az immár egységbe forrt görög haderők megsemmisítő vereséget mérhetnek rájuk.

A film Frank Miller hasonló című képregénye alapján készült.

Rendezte:
Zack Snyder

Forgatókönyv:
Zack Snyder, Kurt Johnstad és Michael Gordon

Operatőr:
Larry Fong

Vágó:
William Hoy

Zene:
Tyler Bates

Szereplők:
Gerard Butler, Lena Headey, David Wenham, Vincent Regan, Rodrigo Santoro, Dominic West

Műfaj:
akció, kaland, dráma, háborús

Játékidő:
117 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros. Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2007. április 1.

"Helyén kell kezelni a filmet. Történelmi tablóként, feleletre felkészítőnek teljesen használhatatlan, a szombat este elütésére azonban nincs nála jobb választás. Ezt a filmet nem moziban végignézni súlyos hiba, mivel a 300 igazi lényege a most még különlegesnek számító látványvilág, ami teljesen elveszne az otthoni tévén, vagy a számítógép képernyőjén, így még a DVD-megjelenés előtt megnézendő. Ha valaki metálzenére dübörgő balettszerű élethalálharcot akar látni egy szigorúan szőrtelenített hasú, de állszakállas férfimodell-sereg előadásában, a lehető leglátványosabban, az ki ne hagyja!"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek