Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

21 gramm

21 Grams

Nem láttuk.
70% / 3 olvasó
Ősbemutató: 2003. szeptember 5. - Velencei Filmfesztivál
Amerikai premier: 2003. november 21.
Magyarországi premier: 2004. május 20.
Magyarországi DVD premier: 2005. január 19.

Paul Rivers (Sean Penn) halálos beteg, szívátültetésre lenne szüksége, hogy tovább élhessen. Cristina Peck (Naomi Watts) boldog családanya szerető férjjel és két tündéri kislánnyal. Egy nap azonban szeretteit elgázolja Jack Jordan (Benicio Del Toro), egy szintén családos piti bűnöző, aki néhány éve ugyan már jó útra tért, mégis elhajt a helyszínről. Cristina mindüket elveszíti, ám férje szíve a donorra váró Paul-ban doboghat tovább.

Rivers felgyógyul, ám mégis elhagyja hűséges feleségét, Mary-t (Charlotte Gainsbourg). Ugyanis mindenáron ki akarja deríteni, kinek a szíve került a mellkasába. Aztán fokozatosan megismerkedik Cristina-val, s a két megtört ember szerelembe esik. Közben Jordan-t is kiengedik a börtönből, ettől kezdve pedig Paul és Cristina egyetlen vágya a méltó bosszú lesz - saját szívük és lelkük megnyugtatásáért…

Akár félünk a haláltól, akár nem, egyszer biztosan eljön. Mondják, halálunk pillanatában 21 grammot veszítünk a testsúlyunkból. Mindannyian. Néhány pénzérme, egy darabka csokoládé, egy kolibri súlyát. Vajon a lélek teszi ki ezt a 21 grammot? Vajon ezt a 21 grammnyi terhet azok viselik, akik túlélnek minket?

A 21 Gramm a Korcs Szerelmek Oscar-díjra jelölt rendezője, Alejandro González Inárritu új filmje, a remény és emberség, az élni akaró lendület és a túlélés története. Mint előző játékfilmjében, az idő, ezúttal is, mint prizma a fényt, szinte szétszórja az elbeszélés struktúrájának vonalát. A történetet mesélve a film szinte észrevétlenül, lágy váltásokkal mozog múlt és jelen között, de sosem tér le a megváltást ígérő jövőhöz vezető útról.

Rendezte:
Alejandro González Inárritu

Forgatókönyv:
Guillermo Arriaga

Operatőr:
Rodrigo Prieto

Vágó:
Stephen Mirrione

Zene:
Gustavo Santaolalla

Szereplők:
Sean Penn, Benicio Del Toro, Naomi Watts, Charlotte Gainsburg, Melissa Leo, Clea DuVall, Danny Huston, Carly Nahon, Claire Pakis

Műfaj:
dráma

Játékidő:
125 perc

Ország:
USA

Gyártó:
This Is That Productions, Focus Features,

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek