Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

2020: A tűz birodalma

Reign of Fire

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2002. július 12.
Magyarországi premier: 2002. október 17.
Magyarországi DVD premier: 2003. május 27.

Quinn 12 éves, amikor a londoni metró egyik alagútjában szemtanúja a Sárkány ébredésének. Sikerül kimenekülnie a mélyből, ám édesanyja nem éli túl a találkozást, és ez az esemény a Föld egész lakosságára nézve végzetes következményekkel jár.

Húsz évvel később világunk immár elhagyott, felégett, romos pusztaság. A sárkányok elszaporodtak és erősebbek az embernél. Maroknyi túlélő maradt csupán, de már ők sem harcolnak. Barlangok mélyén, elhagyott erdőkben bujkálnak.

Az immáron felnőtt Quinn (Christian Bale) egy kis közösség vezére: ők egy elhagyott várkastélyban igyekeznek ellenállni a meg-megújuló támadásoknak, és a legfőbb céljuk, hogy megmentsék a gyerekeik életét. Ám a néptelen felföld felől különös vendégeik érkeznek. Sárkányölők. Van Zan (Matthew McConaughey) és emberei felveszik a harcot a tűzokádó szörnyetegek ellen.

Quinn a túlélésre játszik, szeretné elkergetni őket, hogy elkerülje a szerinte kilátástalan vérontást, de nemsokára belátja, neki is harcolnia kell. Van Zan terve ugyanis annyira elképesztő, hogy akár még sikerülhet is!

Rob Bowman az X-akták-mozifilm rendezője ezúttal vegyítette a mítikus múltat a valósággal, melynek eredménye ez az apokaliptikus jövőkép, ahol az egyetlen esély a túlélésre: a menekülés…

Rendezte:
Rob Bowman

Forgatókönyv:
Gregg Chabot, Kevin Peterka, Zak Penn és Matt Greenberg

Operatőr:
Adrian Biddle

Szereplők:
Matthew McConaughey, Christian Bale, Izabella Scorupco, Gerard Butler, Alexander Siddig, Rory Keenan

Műfaj:
sci-fi, kaland

Játékidő:
101 perc

Ország:
Nagy-Britannia, Írország, USA

Gyártó:
Touchstone Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek