Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

2 nap Párizsban

Deux jours a Paris

70% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2007. február 10. (Berlinale)
Amerikai premier: 2007. augusztus 10.
Magyarországi premier: 2008. április 3.
Magyarországi DVD premier: 2008. augusztus 19.

A New York-ban élő francia fotós, Marion (Julie Delpy) és amerikai barátja, Jack (Adam Goldberg) európai vakációjukról hazafelé tartva megállnak Párizsban a lány szüleinél, hogy felvegyék a macskájukat.

A következő két napban kiderül, hogy próbára teheti-e a kapcsolatukat a Velencében szerzett gyomorrontás; a nyelvi korlátok és kulturális különbségek; a bohém szülők közeli és túl intenzív jelenléte és nem utolsó sorban az ex-barátok Szajnaként kígyózó sora. Az enyhén neurotikus Jack úgy érzi, mintha egy másik bolygón járna, idegen élőlények között, a nyúlevők és a szexuális szabatosság földjén. És lassan megszületik benne a megdöbbentő felismerés: az ő barátnője is egy közülük.

A film játékosan és szellemesen idézi meg a párkapcsolatok visszatérő örömeit és konfliktusait, mesteri szintre emelve a vitatkozás művészetét. 

July Delpy a 90-es években a Mielőtt felkel a nap című filmmel robbant be a köztudatba, Ethan Hawke oldalán. Nemcsak színészi teljesítményét értékelték akkor, társ-forgatókönyíróként Oscar-díjra is jelölték. A 2 nap Párizsban c. filmben nemcsak a női főszerepet játssza, ő írta a forgatókönyvet, rendezte és vágta a filmet, sőt a zenét is ő szerezte.

Rendezte:
Julie Delpy

Forgatókönyv:
Julie Delpy

Operatőr:
Lubomir Bakchev

Vágó:
Julie Delpy

Zene:
Julie Delpy

Szereplők:
Julie Delpy, Adam Goldberg, Daniel Brühl, Marie Pillet, Albert Delpy

Műfaj:
romantikus, vígjáték

Játékidő:
96 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
Back Up Media, Polaris Films, 3L Filmproduktion

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek