Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

16 utca

16 Blocks

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2006. március 3.
Magyarországi premier: 2006. július 13.
Magyarországi DVD premier: 2006. november 9.

New York, reggel 8 óra. A másnapos, kiégett, alkoholista zsaru Jack Mosley (Bruce Willis) nem vágyik egyébre, csakhogy hazajusson, és újra a pohár fenekére nézzen, mikor megbízzák egy egyszerűnek tűnő feladattal.

Egy nagyszájú, simlis tanút (Mos Def) kell elkísérnie a bíróságra. Jack-nek 15 percébe kerülne, hogy 16 utcányira onnan kitegye a fegyencet, és hazaérjen. Csakhamar azonban egy tűzpárbaj rádöbbenti, hogy bizonyos erők nem szeretnék, ha a tanú odaérne a 10 órai kihallgatásra. Amikor erősítést kér, az is kiderül, hogy azok az erők saját emberei, régi jó barátja Frank nyomozó (David Morse) vezetésével.

Jack választásra kényszerül kollégái iránti szolidaritása és a tanú védelme között. Amikor megragadja utolsó lehetőségét, hogy újra a tükörbe tudjon nézni, kezdetét veszi az idegőrlő élet-halál küzdelem utcáról utcára. Küzdelem társai, és a rohamosan fogyó idővel szemben.

A film annak a története, hogyan változik meg - és változtatja meg egymást - két ember 16 utcányi élet-halál harc során.

Rendezte:
Richard Donner

Forgatókönyv:
Richard Wenk

Operatőr:
Glen MacPherson

Vágó:
Steve Mirkovich

Zene:
Klaus Badelt

Szereplők:
Bruce Willis, Mos Def, David Morse, Jenna Stern, Casey Sander, Cylk Cozart

Műfaj:
akció,, thriller

Játékidő:
101 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Nu Image

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hannibal kritikája
2006. július 14.

"Kapunk tehát egy többé-kevésbé hangulatos, hátunk mögé kacsintós múltidézést, remek karakterekkel és átélhető drámákkal, viszont kevés önálló gondolattal, mérsékelt izgalmakkal a zsarufilmek jelenleg krónikus ötlethiányban szenvedő mágusától. És persze Bruce Willistől, aki nélkül feleannyit sem érne az egész (...). Látványosabban erőlködik, hogy drámává magasztosítsa az egyszerű panelekből építkező sztorit. A 16 utca kissé viseltes végtanulságával szemben ("Az emberek képesek változni") ő még mindig az a pajzán vigyorú mintahős, aki lassan huszonöt éve tartja folyamatos lázban a világ moziközönségét – pusztán az arckifejezésével. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek