Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

1408

1408

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2007. június 22.
Magyarországi premier: 2007. november 8.
Magyarországi DVD premier: 2008. február 12.

Mike Enslin (John Cusack) híres bestseller író, aki paranormális jelenségekről írt könyveivel futott be. Legutóbbi könyvét is hatalmas siker övezi, de az író tudomást se vesz róla, az életét egy fájdalmas családi tragédia árnyékolja be. Képtelen feldolgozni kislánya halálát, a munkájába menekül. Azon dolgozik, hogy bebizonyítsa, a természetfeletti jelenségek mögött midig szándékos, megszervezett átverés áll.

Kutatásai a New York-i Dolphin Hotelbe vezetik, ahol az a véresen legendás 1408-as számú szoba található, amelyben állítólag szellemek gyilkolnak. Enslin kész bebizonyítani, hogy ez is csak egy blöff, és kibérli a szobát annak ellenére, hogy a szálloda igazgatója nyomatékosan megpróbálja lebeszélni tervéről.

Az író elfoglalja a szobát, és a saját szemével fog megbizonyosodni arról, hogy szó sincsen előre kitervelt átverésről - a hírhedt 1408-as szoba borzalmait nem a képzelet szülte…

Négy évvel az Álomcsapda és három évvel A titkos ablak után Hollywood ismét a horror nagymesteréhez nyúlt. Az új, Stephen King-művön alapuló horror nem is okozott csalódást, és kisebb meglepetésre a kritikák is lelkesek voltak a film láttán.

Rendezte:
Mikael Hafström

Forgatókönyv:
Stephen King novellája alapján: Matt Greenberg, Scott Alexander, Larry Karaszewski

Operatőr:
Benoit Delhomme

Vágó:
Peter Boyle

Zene:
Gabriel Yared

Szereplők:
John Cusack, Samuel L. Jackson, Mary McCormack, Tony Shalhoub, Len Cariou

Műfaj:
horror

Ország:
USA

Gyártó:
Di Bonaventura Pictures / Dimension FIlms

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2007. november 18.

"Az, hogy a filmben szinte semmilyen félelmetes jelenet, netán ijesztő rész sincs, többek közt annak tudható be, hogy igazi színészfilmmel van dolgunk. John Cusack tökéletes, remek színész, amit nem először bizonyít, de mivel a 1408 közel sem olyan merész, mint Hitchcock Psychoja, hogy félúton kinyírná a főhőst, ezért tudjuk, Cusack legalábbis a filmidő végéig ki fogja húzni."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek