Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

13 kísértet

Thir13en Ghosts

Nem láttuk.
30% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2001. október 26.
Magyarországi premier: 2002. február 28.

Arthur Kriticos-szal (Tony Shalhoub) és gyerekeivel - Kathy-vel és Bobby-val (Shannon Elizabeth és Alec Roberts) - a sors bizony nem volt kegyes. Egy szerencsétlen tűzeset a család majd minden vagyonát elpusztította. Ráadásul Jean, a férfi felesége is a lángok közt lelte halálát. A gyászoló családnak gyakorlatilag semmije sem maradt.

Annyi balszerencse után azonban úgy tűnik, egy napon végre rájuk mosolyog a szerencse. Arthur váratlanul megörökli sosem látott, különc és titokzatos bácsikája, Cyrus (F. Murray Abraham) pompás otthonát. A csupa üveg és acél palota merész vonalvezetésével és tágas belső tereivel a modern építészet valóságos csodája. Az új lakók gyanútlanul és ámulva fedezik fel lassanként a becses műkincsekkel teli épület megannyi apró titkát, ám eközben a legnagyobb titkot nem is sejtik. A ház ugyanis több egyszerű épületnél, és nem ők az egyedüli lakók. Ez a ház 12 dühös szellem börtöne…

Steve Beck (Szellemhajó) 20 millió dollárból készült horrorja a dupláját eredményezte az Egyesült Államokban, annak ellenére, hogy maga a film rengeteg kritikát kapott (méghozzá nem érdemtelenül: lásd tufee kritikája).

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: ismeretlen és siz

Rendezte:
Steve Beck

Forgatókönyv:
Robb White, Neal Stevens, Richard D'Ovidio

Operatőr:
Gale Tattersall, Robert McLach

Vágó:
Derek Brechin, Omar Daher, Edward A. Warschilka

Zene:
John Frizzell

Szereplők:
Tony Shalhoub, Embeth Davidtz, Matthew Lillard, Shannon Elizabeth, Rah Digga, F. Murray Abraham

Műfaj:
horror

Játékidő:
91 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros.

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek