Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

101 Reykjavík

101 Reykjavík

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2001. május 27.
Magyarországi premier: 2002. július 4.

A huszonnyolc éves Hlynur (Hilmir Snaejer Gounason) Reykjavik külvárosában éli eseménytelen életét. Nappal otthon teng-leng, éjjel pedig lányokat szed fel a sorozatos bulikban. Elvált anyja, Berglind (Hanna María Karlsdóttir) még mindig gyereknek tekinti őt: esténként megfürdeti, és még az alsónadrágját is beszerzi fia helyett.

A felnőtté válásnak mindenáron ellenálló Hlynur élete egy csapásra megváltozik, amikor szilveszter éjjelén lefekszik anyja barátnőjével, Lolával (Victoria Abril). Csak később derül ki, hogy a tüzes spanyol barátnő anyja leszbikus szeretője, aki teherbe esett a vad szilveszteri szeretkezéskor. Ráadásul Hlynur elhanyagolt barátnője, Hófí (Prúdur Vilhjálmsdóttir) hasonló hírt közöl a semmirekellő fiúval, miszerint ő is várandós.

“A 101 Rejkjavik olyan, mint egy izlandi külvárosban játszódó vad Almodóvar vígjáték. Az utóbbi évek egyik legviccesebb filmjének rendezője a világ filmművészetének legújabb tehetsége.”

Rendezte:
Baltasar Kormakur

Forgatókönyv:
Hallgrimur Helgason

Operatőr:
Peter Steuger

Vágó:
Skule Eriksen, Sigvaldi J. Kárason

Zene:
Damon Albarn és Einar Örn Benediktsson

Szereplők:
Hilmir Snaejer Gounason, Victoria Abril, Baltasar Kormakur, Hanna María Karlsdóttir, Ólafur Darri Ólafsson, Prúdur Vilhjálmsdóttir, Hilmar Jonsson

Műfaj:
vígjáték-dráma

Játékidő:
88 perc

Ország:
izlandi-dán-norvég-francia

Gyártó:
101 Limited, Icelandic Film Fund

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek